Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Tips - Dryck

Luxury Range - Perrier Jouët Belle Epoque

Få champagner har florerat så mycket i filmer och press såsom Perrier Jouët Belle Epoque. Namnet Belle Epoque kommer ifrån konstepoken, Art Noveau, och namnet antyder att stilen uppfattades som en brytning med traditionell formuppfattning. Blomman på flaskan är en anemon och skapades år 1902 av Emile Gallé som inspirerades av naturen och den japanska konsten.

Den vackra flaskan och en elegant champagne har gjort att Perrier Jouët är en populär bröllopspresent och var också den champagnen som valdes till Prins Albert av Monacos bröllop förra året.

EN VACKER KÄRLEKSHISTORIA

Perrier Jouëts historia är faktiskt en kärlekshistoria i sig. Pierre-Nicolas Perrier träffade Rose Adélaide Jouët, de blev förälskade och år 1811 startade de Perrier Jouët på Avenue de Champagne i Epernay.

På 200 år har man endast haft sju ”Chef’s de Cave”, vilket gjort att man hållit den kvalitet och elegans som huset är känt för. Perrier Jouët har idag den äldsta årgången i Champagne, från 1825.

”BY & FOR”

Ett kul initiativ som Hervé Deschamps, Chef de Cave på Perrier Jouët, har tagit är att han skapat ”By & For”. By & For är världens första skräddarsydda champagne där Hervé har använt Perrier Jouët Blanc de Blancs och anpassat och utvecklat en champagne som efterliknar personen som champagnen skapas tillsammans med. Perrier Jouët lagrar sedan champagnerna tills den levereras till sin ägare och medskapare. ”Det var häftigt att se namnen på de celebriteter som skapat champagnerna tillsammans med Hervé och förstås roligt att arbeta med ett champagnehus som är i framkant när det gäller att testa nya, innovativa saker.

 

Av Josephine Andreasson

Inspiration

Tips - Dryck

Absolut Extrakt

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Läs mer

Tips - Dryck

Ekologiskt vin från Australien

Australiens vinexport har ökat för första gången på sju år och fokus är på ekologi, kvalitet samt vin med lägre alkoholhalt.

Läs mer

Recept - Dryck

Lillet Vive

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet: Pinot Grigio

Läs mer

Tips - Dryck

Absolut Uncover

Med kreativitet som en av Absoluts starkaste drivkrafter presenteras nu stolt årets Limited Edition flaska – Absolut Uncover.

Läs mer