Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Tips - Dryck

Inkludera alla med UnVINED

Trenden med alkoholfritt vin fortsätter att hålla i sig och nu är utbudet större än någonsin. Borta är dagarna då den som inte vill dricka alkohol på en middag endast blir erbjuden läsk eller vatten. Genom att bjuda på Jacob's Creek UnVINED får du alla gäster att känna sig inkluderade.

UnVINED cropped.jpg

Alkoholfritt vin på stark frammarsch

I takt med att svenskarna väljer en mer hälsosam livsstil och utbudet av alkoholfria alternativ har ökat, har det skett en förändring. Nuförtiden förväntar sig gäster och restaurangbesökare att det ska finnas ett alkoholfritt alternativ till middagen. I andra länder väljer man oftare läsk, men svenskarna förväntar sig annat. 

- Jag tror det är viktigt, speciellt för svenskar, att inte behöva känna sig exkluderade, så de vill fortfarande kunna ha ett vinglas i handen, säger Richard Doumani, Brand Ambassador på Jacob’s Creek.

Alkoholfritt vin inkluderar

Genom att ha ett alkoholfritt vin hemma är det aldrig någon som behöver känna sig exkluderad när det är dags för att skåla under en riktigt god middag.

–  Det ska vara något som ser ut som vin, doftar som vin och smakar som vin, men är utan är alkohol, säger Richard.

UnVINED från Jacob's Creek

Som svar på den alkoholfria trenden började det klassiska vinhuset Jacob’s Creek att ta fram sitt vin i UnVINED-serien.

–  För oss blev det en stor möjlighet att kunna erbjuda en intressant och smakrik alkoholfri produkt. Det var också viktigt för Jacob’s Creek att vara på samma våglängd som det svenska folket, säger Richard.

Alkoholfritt vin av högsta kvalitet

Vinerna i UnVINED-serien produceras med högkvalitativa druvor precis som Jacob’s Creeks andra viner. Genom att använda centrifugalkraft pressas alkoholen ur vinet.

–  När du tar bort alkoholen från vinet, så tar du bort en av de viktigaste smakbärarna. Då behöver du stoppa in något annat. Vi behåller en del ojäst druvsaft som vi sedan stoppar tillbaka i det färdiga alkoholfria vinet. Det ger det en fyllighet som annars går förlorad, säger Richard.

UnVINED som rött, vitt och rosé

Jacob’s Creeks UnVINED finns som shiraz, riesling och rosé och passar perfekt att dricka till middagen.

–  De vanliga reglerna för hur vi matchar vin och mat gäller även för Jacob’s Creeks alkoholfria viner. Det röda shirazvinet passar bra till kött, till exempel biff Rydberg, eller till en ostbricka. Riesling och rosé passar bra med fisk- och skaldjur och stark mat, säger Richard, och fortsätter:

–  Traditionell svensk husmanskost är i huvudsak fet, salt och syrlig. vinerna i UnVINED-serien passar perfekt till det, avslutar Richard.

Mer information om UnVINED 

Inspiration

Recept - Dryck

Lillet Vive

Läs mer

Tips - Dryck

Ekologiskt vin från Australien

Läs mer

Tips - Dryck

Moselland i hjärtat av Mittelmosel

Kooperativet Moselland ligger i hjärtat av Mittelmosel i byn Bernkastel-Kues som räknas som huvudbyn i området. En charmig by som är delad av floden Mosel med Bernkastel på den ena sidan och Kues på den andra. Uppkallad efter Patron Nicolaus Kues, en för tiden vidsynt och berest man som levde här på 1200-talet. Här hittar du klassiska korsvirkeshus, kullerstenar blandat med blommor och vingårdar. Staden är ett välbesökt turistmål och det är lätt att förstå varför. Här finns även Tysklands godaste Bratwurst, bara fråga efter Uwes ställe.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Läs mer

Tips - Dryck

Ballantine’s - Nu som single malt!

Läs mer

Tips - Dryck

Stoneleigh Vineyards

I Rapaura, Marlborough ligger det en vingård omgiven av speciella stenar. Förut låg dem gömda under vattnet i floden. I dag bäddar stenarna in rader av vinrankor och ligger till grund för Stoneleigh Vineyards.

Läs mer