Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Tips - Event

Earth Hour

Sista lördagen i mars varje år inträffar WWFs Earth Hour, världens största miljömanifestation. Earth Hour lanserades 2007 och hundratals länder deltar varje år. I Sverige ordnar kommuner, företag, skolor och organisationer flertal aktiviteter i mars för att öka medvetenhet kring klimatet.

Earth_Hour_60+_Logo.jpg

Från ord till handling

Världens länder har i Parisavtalet enats om att hejda den globala temperaturökningen. Det är ett historiskt beslut för människor, djur och miljö. Men nu krävs att löftena omsätts i verkligheten. Politiker, företag, städer och investerare måste fatta beslut som gör det enkelt att leva klimatsmart och hållbart.

Klimatet – en fråga om miljö

Klimatförändringar påverkar miljön dramatiskt. Haven blir varmare och surare vilket dödar korallrev och minskar fiskbeståndet. Temperaturhöjningar leder även till avsmältning och förhöjda havsnivåer vilket påverkar livsvillkoren på öar och i kustområden. Det leder även till mer utbredd torka och extremväder vilket hotar livsmedelsförsörjningen.

Klimatet – en fråga om rättvisa

Enligt WWFs Living Planet Report lever mänskligheten som om vi hade 1,6 jordklot till vårt förfogande och svenskarna som om vi hade på 4,2 jordklot. Många i världens mer fattiga delar har inte ens en halv planet att leva på. Mycket mer insatser krävs för att fattiga och utsatta människor ska kunna få en hållbar utveckling och leva ett gott liv, samtidigt som planeten mår bra.

Pernod Ricard Sweden och Earth Hour

Vi vill vara en del av lösningen och inspirera till klimatsmarta vanor, produkter och konsumtionsmönster. Sista veckan i mars lägger vi årligen ett särskilt fokus på vilket sätt vi som företag bidrar till en minskad klimatpåverkan och engagerar även våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att bidra på sitt sätt. Mer information om våra miljöresultat finns på 
www.pernod-ricard-sweden.com/ansvar/miljo-ansvar/

Så kan du delta i Earth Hour - tips och inspiration

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd, läs mer hos WWF

Så här kan du bli mer klimatsmart:

Bilen: Halvera resandet med fossila bränslen. Res klimatsmart och rör på dig dubbelt så mycket, till exempel med cykel.

Biffen: Halvera köttkonsumtionen, men dubblera antalet gröna proteiner och sluta slänga mat – miljövänligt och ekonomiskt!

Bostaden: Halvera energianvändningen. Välj el från förnybara källor och installera energisnåla hushållsapparater.

Börsen: Halvera utsläppen från ditt sparande och dubblera ditt klimatsmarta sparande. Välj en bank, fondförvaltare eller ett försäkringsbolag som kan hjälpa dig.

Butiken: Konsumera klokare – halvera din klimatpåverkan från shopping, och fördubbla ditt positiva bidrag genom att använda cirkulära och digitala tjänster.

 

Inspiration

Tips - Event

Vatten - världens viktigaste dryck!

Absolut Elyx förenar lyx med ett högre syfte. Utifrån ett starkt engagemang för integritet, kreativitet och hållbarhet så har Absolut Elyx inlett ett samarbete med Water For People. Syftet är öka tillgången av rent vatten, till över 100.000 människor världen över.

Läs mer

Tips - Event

Responsible Party främjar måttfullhet

Läs mer

Tips - Event

Psst Events

Läs mer

Tips - Event

Prata Om Alkohol

Prata Om Alkohol bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att stärka ungdomar i att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol.

Läs mer