Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Havana Club Añejo Blanco_6072

Rom

Havana Club Añejo Blanco

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like…

 • Doft

  Mild och söt med aromer av vanilj, arrak, karamell och viss kakao.

 • Smak

  Välbalanserad sötma med tydlig sockerrörskaraktär. Smak av vanilj och arrak dominerar. En härlig sötma som avslutas med vaniljtoner.

 • Land

  Kuba

 • Alkoholhalt

  37.5 %

Volymer

Art. Nr 511

Volym 700 ml

Pris 277 kr

Utmärkande för Havana Club är att man avsiktligen väljer att ta ut stora delar av destillatet vid en jämförelsevis mycket låg alkoholhalt (ca 75%). Detta för att bibehålla så mycket smak och sötma från sockerrören som möjligt. Efter destilleringen vilar Añejo Blanco i 24 månader på nordamerikansk vitek för att sedan buteljeras och avnjutas runt om i världen.
”El Maestro Ronero” Asbel Morales är Havana Club´s chefsdestillatör.

www.havana-club.com

Art, heritage and excellence

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Bowl Of The Seven Seas

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Här är receptet på en av världens mest populära romdrinkar.

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Läs mer