Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Olmeca Añejo Extra Aged_6453

Tequila

Olmeca Añejo Extra Aged

Olmeca Tequila tillverkas på blå agave (enligt lag, minst 51%).

 • Doft

  Fruktig med toner av jordgubbar och körsbär. Följt av en lätt rökighet av trä.

 • Smak

  Träig och mjuk med nyanser av honung, lång eftersmak.

 • Land

  Mexiko

 • Alkoholhalt

  38 %

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 700 ml

Pris kr

Agaven odlas i bergsområdet Los Altos som utgör en del av tequilaregionen Jalisco. Los Altos är berömt för sitt idealiska mikroklimat och mineralrika röda jordar.

Agaveplantan odlas i 7-8 år innan den är mogen att skördas. Därefter kokas plantan innan den krossas i kvarnar för att frigöra den söta Agavejuicen. Vatten och kontrollerad jäst tillsätts och jäsningen tar ca 3 dagar.

Olmeca är en äkta Pot Still Tequila. Destilleringen sker två gånger på kopparpanna. Tillverkningsmetoden bidrar till att ge Olmeca en särpräglat mild och rund smak med komplexa frukt- och kryddtoner.

Olmeca Añejo Extra Aged har utvecklats och låtits mogna under lång tid på utvalda ekfat.


Olmeca Añejo Extra Aged finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.olmecatequila.com

Olmeca Tequilas - Produced in the heart of Los Altos.