Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
EKO - 35 South B.O. Cabernet Sauvignon Merlot _5813

Vin - Rött

35 South B.O. Cabernet Sauvignon Merlot -Ekologiskt

Vinerna från 35 South ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano och är idag en av Chiles mest framträdande vinproducenter. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile som ger fantastiska viner.

 • Smak

  Kryddig med inslag av grönpeppar, svartpeppar och kaffe. Fin avslutning med en ton av ek och mogen frukt.

 • Passar till

  Smakrika rätter av fläskkött eller till lamm- och nötkött.

 • Land

  Chile

 • Region

  Central Valley

 • Druva

  Cabernet sauvignon 50%, merlot 50%

 • Alkoholhalt

  14%

 • Årgång

  2015

Volymer

Art. Nr 74371

Volym 750 ml

Pris 86 kr

Nu har Viña San Pedro tagit ännu ett steg i utvecklingen genom att arbeta i harmoni med naturen för att göra viner på ett miljövänligt sätt. De söker efter rena och isolerade vingårdar högt uppe i Cachapoal Valley, där inte så mycket skadedjur trivs. Det kristallklara vattnet från Anderna är helt rent häruppe och istället för att använda kemikalier i vingårdarna används bara naturliga ämnen som t ex röd chili och citrusfrukter. De låter även vinerna jäsa med druvornas egna jästsvampar, vildjäst. De organiskt odlade druvorna skördas för hand och man väljer ut de absolut bästa. Druvorna krossas sedan försiktigt och får macerera svalt i ståltankar. Alkoholjäsningen, med naturlig jäst, sker i rostfria ståltankar. En liten del av vinet lagras på ekfat för att få en lite kraftigare och mer komplex smak. Slutligen blandas och filtreras vinet försiktigt innan det buteljeras.

35 South Cabernet Sauvignon/Merlot finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.sanpedro.cl

"Njutning, inspiration och ansvarsfullt drickande"