Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Gato Negro Cabernet Sauvignon_5845

Vin - Rött

Gato Negro Cabernet Sauvignon

Vinerna från Gato Negro ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro grundades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. Viña San Pedro satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Färg

  Medelhög intensitet, rubinröd nyans.

 • Doft

  Medelstor, bärig och generös med inslag av svarta vinbär, körsbär och tobak.

 • Smak

  Medelfyllig, bärig och mjuk med tydlig vinbärskaraktär och lång eftersmak av plommon och körsbär.

 • Passar till

  Lättare kötträtter såsom fläskfilé samt kryddiga kycklingrätter och milda ostar.

 • Land

  Chile

 • Region

  Central Valley

 • Druva

  Cabernet sauvignon

 • Alkoholhalt

  13.5%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr 7564

Volym 750 ml

Pris 59 kr

Art. Nr 7564

Volym 250 ml

Pris 29 kr

Art. Nr 7564

Volym 3000 ml

Pris 197 kr

Viña San Pedro är den näst största vinfirman i Chile och man äger landets största sammanhängande vingård som omfattar inte mindre än 1200 hektar.

Gato Negro är gjort på 100 procent cabernet sauvignon från centrala Chile. Druvorna skördas i april och krossas, varpå musten får jäsa på rostfria tankar. För att bevara all druvarom har vinet inte lagrats på ek.

Gato Negro Cabernet Sauvignon på Systembolaget

www.sanpedro.cl

Cada año major - bättre för varje år!