Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Poggio Pelato _7929

Vin - Rött

Poggio Pelato

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Rubinröd färg med klara lila toner

 • Doft

  Trevligt vinous, frisk med röda bär och inslag av ros

 • Smak

  Komplex, mjuk smak, frukt och liten ton av mandel

 • Passar till

  Mycket gott till kött, gärna kokt eller en söndagsstek samt lagrade ostar

 • Land

  Italien

 • Region

  Zenevredo Oltrepò Pavese, Pinot nero dell'Oltrepò Pavese DOC

 • Druva

  Pinot noir 100% (pinot nero)

 • Alkoholhalt

  13.5%

 • Årgång

  2011

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 750 ml

Pris kr

Tenuta Il Bosco ligger i Oltrepò, i provinsen Pavia, och föddes ur en önskan att producera mousserande viner av mycket hög kvalitet. Området i Pavia har länge ansetts som födelseplatsen för pinot noir (pinot nero) i Italien.

Druvan pinot noir är avgörande för att göra mousserande vin och för att göra de eleganta röda viner som druvan uppvisar, men det är inte utan svårigheter. Druvan är mycket oförutsägbar i både i vingården och i källaren, men det goda resultatet kan ofta överträffa alla förväntningar.

Tenuta il Bosco Estate har åtagit sig att återinföra de inhemska och traditionellt använda druvsorterna i provinsen Pavia. Vingården är på 152 ha och här odlar man druvorna malvasia, chardonnay, pinot grigio, riesling, moscato, pinot noir, barbera och croatina. Vinmakaren heter Olmo Piernicola.

Till vinet Poggio Pelato är druvorna vinifierade med största omsorg för att till fullo uttrycka de egenskaper som druvorna får i området. Efter den malolaktiska jäsningen har vinet fått vila i sex månader för att uppnå större balans och komplexitet.

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.