Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Rocca di Montemassi Maremma Toscana_7975

Vin - Rött

Rocca di Montemassi Maremma Toscana

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Klar, mörk rubinröd färg

 • Doft

  Stor doft av mörka bär, lakrits och en elegant fatton.

 • Smak

  Ett balanserat vin med smak av svarta vinbär, lakrits, körsbär och mocca. Elegant lång, intensiv eftersmak

 • Passar till

  Mörkt kött, grillat och lagrade ostar

 • Land

  Italien

 • Region

  Maremma Toscana IGT

 • Druva

  Cabernet sauvignon 50%, syrah 25%, merlot 15% och petit verdot 10%

 • Alkoholhalt

  14%

 • Årgång

  2014

Volymer

Art. Nr 75693

Volym 750 ml

Pris 289 kr

Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna selekteras noga och skördas för hand, bara de bästa klasarna går till att göra Rocca di Montemassi. De olika druvorna skördas vid olika tidpunkter för att varje sort ska få den ultimata mognaden och vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade ståltankar i 30 dagar. Direkt efter följer den malolaktiska jäsningen som förvandlar den skarpa äppelsyran i vinet till den mjukare mjölksyran och gör vinet mjukare. Sedan får vinet mogna i stora 350 liters franska fat s.k. tonneau. Ssiat blandas vinet av professor Denis Dubourdieu och de två erfarna vinexperterna Giacosa och Ferrante.

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.