Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf-du-Pape Cuvée Exceptionelle 2009 web.jpg

Vin - Rött

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf du Pape Cuvée Exceptionelle

Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.

 • Färg

  Djupt granatröd färg.

 • Doft

  Röda körsbär och plommon med inslag av viol och torkade rosor.

 • Smak

  Fyllig och välbalanserad med integrerade tanniner och ett långt mjukt avslut.

 • Passar till

  Mörkt rött kött, grytor och grillat, gärna med skogssvamp och tryffel till. Även till smakrika hårdostar.

 • Land

  Frankrike

 • Region

  Rhône

 • Druva

  Grenache, syrah.

 • Alkoholhalt

  14,5%

 • Årgång

  2009

Volymer

Art. Nr 78602

Volym 750 ml

Pris 299 kr

Lazaristerna är en munkrörelse som grundades 1625 av Saint Vincent de Paul och som fäste vikt vid att predika evangeliet för de fattiga. Denna grupp slog sig ner i Paris i Lazarets hus redan 1632, därav namnet ”Lazariste”.
Quiot-familjen ägde klosterhärbärget i två sekel och 1915 bestämde de sig för att uppkalla sin viktigaste vingård efter härbärget, och namnet blev således: ”Le Domaine du Vieux Lazaret”. Med pappa, mamma, dotter och son i firman är familjebanden och stoltheten klar: Här borgar deras namn för kvaliteten.

Druvorna skördas när de uppnått en perfekt mognad och balans, avstjälkas sedan varsamt och sedan låter man vinet snabbt pumpas över sina skalrester för att utvinna mycket färg och smak. Vinet mognar sedan under 12 månader i stora betongtankar och sedan ytterligare 12 månader på franska ekfat innan buteljering.

Årgång 2009 har fått ett flertal utmärkelser som en silvermedalj i tävlingen 1000 VINS DU MONDE 2014, Asia Bronze Medal i DECANTER WORLD WINE AWARDS och silvermedalj VINALIES CHINA 2013. 

"Créateurs de Convivialité"