Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Epica Malbec Fairtrade, web.png

Vin - Rött

Epica Malbec

VSPT Wine Group består av sju chilenska och två argentinska vingårdar: San Pedro, Tarapacá, Santa Helena, Misiones de Rengo, Leyda, Viña Mar och Casa Rivas i Chile samt La Celia och Tamari i Argentina. Denna mångfald gör det möjligt för företaget att producera allt från storsäljare till nischviner i liten skala. VSPT Wine Group har 3991 hektar planterade, varav 520 finns i Argentina och över 1100 anställda. De har en lång historia inom vinframställning och företaget fyllde 150 år 2015. För närvarande exporterar man sina produkter till över 85 olika länder. Viña San Pedro är den näst största exportören av viner från Chile och en av marknadsledarna.

 • Färg

  Rubinrött med violetta toner.

 • Doft

  Körsbär och plommon samt välintegrerade toner av vanilj.

 • Smak

  Fruktig och generös med inslag av mörka bär, körsbär samt örter. Mjuka tanniner och långt balanserat avslut.

 • Passar till

  Rätter av lamm och nötkött, gärna grillade samt till pasta.

 • Land

  Argentina

 • Region

  Mendoza

 • Druva

  Malbec

 • Alkoholhalt

  13.5%

 • Årgång

  2014

Volymer

Art. Nr 6594

Volym 750 ml

Pris 76 kr

Epica Malbec kommer från Mendoza i Argentina och är ett Fairtrade vin med struktur och elegans. Vinet är gjort till 100% på Malbec från Viña San Pedro’s finaste vingårdar. De allra flesta av dem ligger i det välrenommerade Uco Valley som ger druvor med markerad fruktkaraktär, god koncentration och framträdande frukt.

Druvorna skördas både för hand och med maskin. I vineriet får druvorna genomgå en tre dagar lång förmaceration i 10 °C för att extrahera extra färg och smak innan den vanliga macerationen som pågår i 5 till 7 dagar i 22 °C. Den vanliga alkoholjäsningen tar ca 10 dagar i en maxtemperatur av 26°C. Sedan har 60% av vinet fått jäsa på franska och amerikanska ekfat under åtta månader. Efter en varsam behandling får Epica Malbec både rik och fräsch frukt.

Ett Fairtradevin med struktur och elegans