sv en

Whisky - Irish Whiskey

Midleton Very Rare 2012

Varje år väljs delar av de bästa destillaten på Midleton Distillery ut för att eventuellt bli del av den unika Midleton Very Rare. Det rör sig alltså om destilleriets absolut bästa fat som sparas för denna vintage-whiskey.

 • Doft

  Underbart kryddig och honungsdoftande bouquet med blommiga toner.

 • Smak

  Frisk kärna med citrus- och äppeltoner. Pot-still-skärpa och friska citrustoner. Komplex smaksensation med tydliga toner av mörk, söt malt, nötter, örter, honung och toffee.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

Volymer

Art. Nr 85747

Volym 700 ml

Pris 1600 kr

En exceptionell irländsk whiskey. Trippeldestillerad på traditionellt vis. 70% är pot still-whiskey och resterande del är grain-whiskey. Årtalet står för det år som whiskeyn tappades på flaska. Under de kommande åren görs ytterligare urval för att försäkra att endast den allra bästa whiskeyn hamnar i den slutliga blandningen som är Midleton Very Rare.

Midleton Very Rare 2012 är numrerad och signerad av dåvarande Jameson's Master Blender, Barry Crockett och är en komplex smaksensation med tydliga toner av mörk, söt malt, nötter, örter, honung och toffee.


"We Are All Passionate Creators"

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer