Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Brancott HEADER 3 (cropped and compressed).jpg

Stoneleigh

Mitt i hjärtat av Wairau Valley, i Nya Zeelands berömda Marlboroughregion, ligger Stoneleigh Vineyard. Här stöter vi på något så unikt som en vingård där marken är täckt med stora släta stenar.

PreviewLarge-129615.jpg

Rapaura som vindistrikt

Stoneleigh äger uteslutande vinmark uppe i Malborough som är beläget på den norra delen av sydön. Ett distrikt, i storlek med Champagne, med en mycket speciell jordmån. Malborough är ett relativt ungt distrikt eftersom man faktiskt bara odlat vin här under 40 års tid. Platsen har sina unika förutsättningar med tuffa väderförhållanden. Stoneleigh Vineyards ligger i ett skyddat läge mellan bergen i Rapaura. Här flödar varma solstrålar och jordmånen med dess stora stenar som fungerar som värmestabilisatorer under svala nätter. Det är enligt chefsvinmakaren Jamie Marfell den enkla hemligheten bakom vinernas fantastiska krispighet, mineral och eleganta struktur.

Naturens under genom vita stenar

En gång i tiden var stenarna en flodbädd, men idag utgör de golvet för vingården. Och i vingårdsmun
går de under namnet ”solstenar”. Under dagarna reflekterar de vita stenarna solljuset på vinrankor och druvor. Stenarna lagrar även värmen under hela dagen och fördelar den sen över rankorna vilket hjälper till att utveckla rika och intensiva smaker i druvorna. De stora stenarna som täcker marken ger även bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost. En naturens nyck som gjort att området och vingården
lämpar sig extra bra för att framställa smakrika och intensiva viner. A true Wonder of Nature - helt enkelt!

Kort fakta om Stoneleigh

  • Vingården ligger i hjärtat av Rapaura-området och har producerat vin sedan mitten av 70-talet.
  • Namnet Stoneleigh kommer från de vita stenar som täcker marken i vingården.
  • Hållbara viner: Idag faller 95% in under hållbar produktion och inom 12 månader tror Jamie Marfell att siffran kommer vara 100%.

Här hittar ni vår hela vårt Nya Zeeländska vinsortiment

Läs mer om Stoneleigh här