sv en

G.H. Mumm Champagne

G.H. Mumm står för en uppvisning i champagnetillverkningens ädla konst och under närmare två sekel har berättelsen om G. H. Mumm byggt på traditioner, expertis och förträfflighet.

512x256_logo_mumm.jpg

g.H.Mumm

”The Champagne of Victory”

G.H. Mumm - bara det bästa

G.H. Mumm grundades 1827. Redan vid grundandet var kvalitet nyckelordet, och det har fortsatt att vara så under flera hundra år. Detta genomsyrar också G.H. Mumms valspråk: ”Bara det bästa”. G.H. Mumm är vinnarnas och firandets champagne.

 

G.H. Mumm - anrik historia

De första sidorna i G.H. Mumms omskrivna historia skrevs långt före 1827, vilket är året då det grundades officiellt. Familjen Mumm, som härstammar från riddare och baroner, har funnits ända sedan 1100-talet. Redan 1761 startade familjen sin verksamhet som vinproducenter och vinhandlare med bas i Köln, Tyskland, under namnet P.A. Mumm efter ägaren Peter Arnold Mumm. Bolaget ägde stora vingårdar i Rhendalen där de skapade egna viner. Peter Arnold Mumms tre sönder, Gottlieb, Jacobus och Philipp, insåg försäljningspotentialen för sina framstående mousserande viner som producerades i Champagneregionen i Frankrike. Då Tyskland och Frankrike kom väl överens på den tiden tog bröderna Mumm 1827 det djärva beslutet att starta en ny filial av familjeföretaget i Champagneregionen. Och resten är en historia full av vinster och firande!

 

Maison Mumm + New Black

Det svenska streetwearmärket New Black och G.H. Mumm har just nu ett samarbete där New Black designar förpackningar åt champagnehuset under namnet #MummIsTheNewBlack. New Black är ett hyllat svenskt modevarumärke med stark förankring på den svenska och internationella hip hop-scenen. 

Hitta din favoritchampagne!

www.mumm.com