sv en

Konjak

Konjak är en druvsprit som kommer från ett begränsat område i sydvästra Frankrike. Övrig druvsprit i världen kallas för Brandy.

Martell Tricentenaire Iconography Craftsmanship (36).jpg_large.png

Druvorna till konjak kommer från sex distrikt runt staden Cognac i Charante, Grand Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois och Bois Ordinaires. Nästan all konjak görs på druvan Ugni Blanc även om Folle Blanc och Colombard är tillåtna. Konjak destilleras två gånger och det är den andra omgången, eau de vie, som används och lagras på franska ekfat. Konjak klassificeras efter lagringstiden som nästan alltid är mycket längre än vad lagen säger. Konjak är ingen årgångsprodukt och årtal får inte anges på flaskorna då det strider mot hela idén bakom konjak.

Hitta din favoritkonjak!

Inspiration

Recept - Dryck

Martell Floral Cherry

Den här sofistikerade drinken har en trevlig fruktighet och en hint av eukalyptus. Drinken har en antydan av syrlighet som fungerar utmärkt tillsammans med den bittra sötma som Martell VSOP har och framhäver de blommiga kvalitéerna samtidigt som eukalyptus ger drinken friskhet. Martell VSOP har en eldig doft med inslag av kanel, vanilj, brunt socker, ekfat med peppriga nyanser. Den har en fruktig, rik och kraftfull smak med eldig avslutning.

Läs mer

Recept - Dryck

Martell Toasted Lemon

Läs mer