Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

"We Bring Good Times From a Good Place"

Vårt åtagande

Pernod Ricard har en lång historia av hållbarhet. Koncernen inledde sitt miljöarbete redan på 1960-talet och nyligen utsågs Pernod Ricard till ett av FN:s så kallade Global Compact LEAD-företag, som det enda vin- och spritföretaget på den prestigefulla listan där endast 34 bolag ingår.

Som en fortsättning på Pernod Ricards framgångsrika hållbarhetsarbete presenterade koncernen i 2019 åtta nya åtaganden för hållbarhet, som sträcker sig fram till år 2030. De delas in i fyra olika områden:

- VÄRNA OM URSPRUNG OCH TERROIR
- VÄRDESÄTTA MÄNNISKOR
- PRODUCERA CIRKULÄRT
- HÅLLBART VÄRDSKAP


Pernod Ricard Sverige strävar efter att vara det mest progressiva och respekterade vin- och spritföretag i landet. Vi erkänner och omfamnar vårt ansvar som företagsmedborgare.

Tillsammans med alla våra partners längs värdekedjan vill vi utveckla en ansvarsfull och hållbar värd- samt dryckeskultur. Våra ledord är ansvarsfull gästfrihet, convivalité, vilket har varit Pernod Ricards motto sedan företaget grundades.

Våra produkter har ursprung i jordbruket och längs produktionskedjan är de tillverkade av professioner. Vi är involverade i arbetet med till exempel amfori BSCI, för att minska våra effekter på samhälle och miljö. Som importör och distributör är konsumtionsmöjligheterna för våra produkter något som ligger nära våra hjärtan.

Convivialité handlar om ansvarsfullt värdskap. Vi tror på måttlig konsumtion vilket vi tar avstamp i genom dessa aktiviteter:

- Responsible Party, ett peer-to-peer-projekt som redan har nått över 400 000 studenter.

- "Prata om alkohol", ett forskningsbevist program som syftar till att skjuta upp ungdomars alkoholdebut, i bruk i 75% av svenska skolor.

- En årlig Responsib'All day, en heldag där samtliga 19 000 Pernod Ricard-anställda är engagerade i ansvarsinitiativ.

Hela året är hållbarhetsansvaret närvarande i våra dagliga operationer genom dokumenterade processer som vår Code of Business Conduct, Code for Commercial Communications, Supplier CSR-Commitment och Green office project.

2018 erkändes Pernod Ricard som en Global Compact LEAD Business som det enda inom sprit- och vinindustrin. Pernod Ricards hållbarhetsarbete är kopplat till FN:s globala hållbarhets- och utvecklingsmål. I Sverige syftar vi till samma mål.

Vi är en familj av människor och partners och vi inbjuder alla till arbeta tillsammans för att leverera denna gemensamma ambition.

 

Mauve Croizat
CEO of Pernod Ricard Sweden & Northern Europe

Läs mer om Pernod Ricards värderingar och ansvar här:
www.pernod-ricard.com